BOVENOOGLIDCORRECTIE

Overhangende oogleden worden veroorzaakt door overtollige huid van de bovenoogleden. Wanneer we ouder worden, wordt onze huid slapper en verliest het elasticiteit. Rondom de ogen zal het verlies aan elasticiteit iets eerder zichtbaar zijn, omdat de huid daar dunner is. Hierdoor kan er een huidoverschot van de bovenoogleden ontstaan. Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeide blik of een zwaar gevoel van de bovenoogleden. Dit kan u belemmeren in het dagelijks leven. Een bovenooglidcorrectie kan u hierbij helpen. Dit is een operatie waarbij het huidoverschot van de bovenoogleden wordt weggehaald. Een bovenooglidcorrectie kost €695 incl. intake en nazorg, voor beide ogen.
Lisan Hanssen is gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties en helpt u graag met een frissere, meer uitgeruste uitstraling. Bovendien zal een bovenooglidcorrectie voor u leiden tot een esthetisch vertrouwd zelfbeeld. Dit doen we volgens een persoonlijk behandelplan zodat u bent verzekerd van de allermooiste, natuurlijke uitstraling. De resultaten van deze behandeling zijn indrukwekkend!

INTAKE

Lisan Hanssen: “Tijdens de intake bespreken we uw klachten (bijvoorbeeld: vermoeide ogen of hoofdpijn) en wensen. Ik kijk naar uw ogen, het daadwerkelijk huidoverschot, de kracht van de oogspieren en de stand van de wenkbrauwen. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en het beoogde resultaat van de bovenooglidcorrectie.
U krijgt van mij een eerlijk en oprecht advies. Samen stellen we een behandelplan op waarin onze expertise wordt gecombineerd met uw wensen. Tevens worden de operatie en het nazorgtraject stap voor stap doorgenomen. Tot slot nemen we uw medische gegevens door. Als u akkoord bent met het uitvoeren van bovenooglidcorrectie, maken we foto’s van uw gezicht, tekenen we de behandelovereenkomst en plannen we een operatiedatum.”

OPERATIE

Lisan Hanssen zal u samen met de assistente ontvangen op onze hypermoderne behandelkamer. Allereerst wordt het huidoverschot van de bovenoogleden zorgvuldig en met uiterste precisie afgetekend. Daarna zal u gezicht goed gereinigd en ontsmet worden. Vervolgens zullen beide bovenoogleden voorzichtig en secuur verdoofd worden. Als dit achter de rug is, zullen we uw hoofd afdekken met steriele doeken en zo een bacterievrij operatiegebied creëren (ogen, neus en mond blijven daarbij vrij).

Ondertussen stellen we u op uw gemak en praten we met elkaar. Het huidoverschot van de bovenoogleden wordt zorgvuldig weggehaald. Dit gebeurt in de oogplooi, zodat het litteken na de operatie nauwelijks zichtbaar zal zijn. Tijdens de operatie koelen we de bovenoogleden alvast, om de eventuele blauwe plekken daarna zoveel mogelijk te voorkomen. Pas als Lisan helemaal tevreden is, zal ze de huid van de bovenoogleden hechten met een niet-oplosbare hechting. Tot slot plaatsen we hechtpleisters op de littekens. De operatie zal in het totaal ongeveer 45 minuten duren.

NAZORG

Lisan Hanssen: “Tijdens de intake maken we samen afspraken voor de controles na de operatie. De eerste controle zal zijn na 7-9 dagen. Tijdens deze controle zal de assistente of ik de wondpleisters en de hechtingen verwijderen. Na 6-8 weken vindt er een eindcontrole plaats. Samen bekijken we dan het resultaat van de bovenooglidcorrectie. In principe rijpt een litteken ongeveer een jaar uit. Mochten er in tussentijd vragen en/of opmerkingen zijn of wenst u een extra controle, dan is dat natuurlijk mogelijk

HOE LANG DUURT DE OPERATIE

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is na drie maanden goed zichtbaar. Hierna heeft u er gemiddeld tien tot vijftien jaar veel plezier van. Hoe lang het effect aanhoudt, verschilt per persoon en is afhankelijk van onder meer genetische aanleg, uw huidtype en leefstijl.
× Hoe kan ik je helpen?